07 Ivon Kessels-Amendt. GGD Veiligheidsregio Limburg Noord

Verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg. Team Peel en Maas.

 

Ik was al 11 jaar op zoek … eigenlijk naar mijn nieuwe IK … de IK met chronische lichamelijke klachten die ik 11 jaar geleden kreeg; fybromyalgie en het piriformis syndroom. 

Eerdere ervaringen met heel veel verschillende hulpverleners brachten me weinig tot niets, ik miste hulp op mentaal gebied. Je werd snel in een hokje gestopt, van therapie naar therapie gestuurd, tot een behandelplan voor een burn-out, terwijl dit het niet was.

 

Ik voelde dat. Toch ging ik daar vaak in mee uit radeloosheid en ook omdat ik dacht dat deze hulpverleners wisten wat goed voor mij was. Het resultaat was dat ik onzeker werd, mezelf kwijt raakte en radeloos bleef…. want ik ben nog jong en kon me er niet bij neerleggen dat dit het was. Het gevolg; geen acceptatie van het nu want ik wilde steeds terug naar degene die ik was voordat ik klachten kreeg. Al mijn energie stopte ik daarin, bleef over grenzen gaan want als ik daar weer was dan was het goed … dacht ik.

 

Op dat punt kwam ik in contact met Rob.  

Meteen bij het eerste gesprek merkte ik dat dit anders was. Er was aandacht voor mij. Mijn situatie, mijn relatie, mijn gezin, mijn werk etc. Rob geeft je een frisse blik, is eerlijk en duidelijk, en stelt vragen zodat je je eigen situatie weer neutraal gaat bekijken.

Zonder vooroordelen, niet omdat het zo hoort of in een protocol staat of door wat er van je verwacht wordt door je omgeving. Het gaat om wat jij wil!

 

Ik voelde andere mogelijkheden ontstaan, niet meer hoeven streven naar wie ik was, niet blijven vechten om iets te bereiken wat niet meer kan en wat ik ook niet meer wil, niet meer over mijn grenzen gaan en door mezelf terug te gaan vinden!

Rob zet je weer met beide benen op de grond. Het belangrijkste wat hij me liet inzien was dat mijn lichamelijke klachten geen beperkingen zijn, het is een eigenschap die nu bij mij hoort. Wat een ander woordgebruik kan doen!

 

Na een aantal afspraken, verslagen  en opdrachten ben ik nu op dat punt dat ik weer durf te vertrouwen op mijn eigen gevoel, mijn eigen intuïtie en dat was ik volledig kwijt. Ik ben zo blij dat ik dit terug heb, het geeft zoveel rust en ruimte. Ik maak weer eigen keuzes, kom voor mezelf op, durf te zeggen wat ik wil en kan weer genieten, ook met lichamelijke klachten!

Dit geeft een boost aan mezelf, mijn relatie, mijn gezin, mijn werk. Je ziet het in alles terug.

 

Als je besluit om met Rob aan de slag te gaan, dan ga je ervoor. Hij is er voor jou!

Je begint bij het begin en komt vele uitdagingen tegen. Je kunt je niet verstoppen, verschuilen of eromheen praten. Je gaat de uitdaging aan!  Het is zeker niet de makkelijkste weg, maar het geeft zoveel meer voldoening en nieuwe energie en je komt eindelijk verder. Dat gun ik iedereen.

 

Het is ongelofelijk hoe snel je door de juiste hulp en coaching verandering kunt brengen in je mentale welzijn! 

Ja, ik heb lichamelijke klachten …. so what. Ik ga van overleven terug naar LEVEN en dat voelt fantastisch!           

Rob nogmaals BEDANKT!

Copyright © 2013. All Rights Reserved.