62 Joop van Geel. Koning Willem 1 College, Den Bosch

Directeur Sportacademie, Koning Willem 1 College. Den Bosch.

 

Tijdenseen studiebijeenkomst op 20 december 2012 heeft Rob Sentse achtergrondinformatie en handreikingen geboden voor de begeleiding van leerlingen met (psycho)sociale problemen.

Voorafaan de studiebijeenkomst was geïnventariseerd waar o.a. de leervragen en problemen lagen en waar docenten mee te maken kregen.

In eensessievan 2 uren heeft Rob het team van de Sportacademie van het Koning Willem I College informatie gegeven over mogelijkheden om in te roepen, zowel hulp intern als extern en welke rol daarin te nemen.

In het tweede deel kwamen via rollenspelen de diverse gesprekstechnieken aan bod, waarbij Rob de leerling was en de docent zichzelf speelde. Confronterend, dwingend en leerzaam. “Hoe kom je bij de leerling binnen” en heb je aansluiting, zodat je achter het probleem kunt komen. Welke vragen stel je, etc., etc..

In een relatief korte tijd toch de nodige bagage ontvangen gericht op de doelgroep en de concrete problemen.

Rob bedankt.

  

Tijdens een studiebijeenkomst heeft Rob Sentse achtergrondinformatie en handreikingen geboden voor de begeleiding van leerlingen met (psycho)sociale problemen.

Vooraf aan de studiebijeenkomst was geïnventariseerd waar o.a. de leervragen en problemen lagen en waar docenten mee te maken kregen.

 

In een sessie van 2 uren heeft Rob het team van de Sportacademie van het Koning Willem I College informatie gegeven over mogelijkheden om in te roepen, zowel hulp intern als extern en welke rol daarin te nemen.

In het tweede deel kwamen via rollenspelen de diverse gesprekstechnieken aan bod, waarbij Rob de leerling was en de docent zichzelf speelde.

 

Confronterend, duidelijk en leerzaam. “Hoe kom je bij de leerling binnen” en heb je aansluiting, zodat je achter het probleem kunt komen. Welke (door)vragen stel je.

In een relatief korte tijd de nodige bagage ontvangen gericht op de doelgroep en de concrete problemen.

Rob bedankt.

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.