55 Marieke en echtgenoot

Particulier

 

Ik heb Rob leren kennen omdat mijn echtgenoot hulp bij hem gezocht heeft om zijn gevoel weer te kunnen uiten.

Door de dingen die in zijn verleden en binnen ons huwelijk gebeurd zijn en door het vertrek, en nooit geen contact meer hebben met onze dochter van toen 18 jaar, is na 12 jaar zijn emmer overgelopen.

Door de gesprekken die hij met Rob had zag ik hem zienderogen veranderen in  positieve zin. Hij werd met ieder gesprek dat hij met Rob had, weer meer en meer zichzelf, namelijk de zachtaardige gemoedelijke man die ik jaren geleden had leren kennen.

 

Rob zou Rob niet zijn als hij ook met de wederhelft, met mij dus, wilde spreken. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover. Mijn gedachte was, daar komt er weer eentje die me komt vertellen hoe erg het toch allemaal is en hoe verschrikkelijk het is om zo van alles mee te moeten maken!!!

Nou dan kende ik Rob nog niet.   

 

Zoals Rob is, bleef hij een tijdje heel rustig en toen sloeg hij de spijker figuurlijk op de kop met de vraag: "wat wil je nou? Wil je je hele leven blijven vechten of wil je rust?"

Nou, toen heb ik natuurlijk voor de rust gekozen. Na de moeilijke start en na een paar weken lang van heerlijke verhelderende gesprekken met Rob, ging ik alles met een hele andere blik zien.

Nu, een dikke maand later, kan ik zeggen dat ik niet meer vecht om gezien en gehoord te worden. Ik ben supertrots op mezelf en wat nog belangrijker is, ik accepteer de complimentjes die ik krijg.

 

Wat me van dit alles nog het gelukkigste maakt is dat ik de laatste maand nagenoeg pijnloos door het leven ga.

Het was niet allemaal, zoals de artsen zeiden, mijn pezen en spieren. Een groot gedeelte was van alle spanningen die ik toch in mij meedroeg.

Rob mijn complimenten, daar waar artsen jaren geen oplossing voor mijn pijn wisten, hebben de gesprekken mij ook daar in een paar weken tijd voor een deel van verlost.  Daarvoor zal ik je eeuwig dankbaar zijn. 

 

Rob bedankt wat je voor mij / ons gedaan hebt, wij zullen jou en je adviezen nooit vergeten.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.