34 Anouk L. Criminologe.

Criminologe

 

Nadat ik na een minder fijne periode op werk het besluit had genomen om daar weg te gaan, kwam ik via mijn oud werkgever met Rob in contact.

 

Hoewel ik mij erg opgelucht voelde over mijn besluit om te stoppen en het daardoor al een stuk beter met mij ging, zat ik op dat moment nog niet echt goed in mijn vel en leefden er bij mij verschillende vragen, zoals: hoe nu verder? Hoe zorg ik er voor dat dit mij een volgende keer niet meer overkomt? Hoe zorg ik er de volgende keer voor dat ik niet meer "verdrink" in een situatie of mij uit het veld laat slaan door wie dan ook? Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen in mijzelf en mijn werk? Hoe blijf ik mijn emoties de baas?

 

Met deze en andere vragen ging ik het traject in met Rob. Hoewel het natuurlijk even wennen was, maakte dat al snel plaats voor een vertrouwd gevoel en het gevoel dat ik serieus werd genomen. Ik merkte al snel dat Rob iemand is die weet waar hij het over heeft en dit werk met zijn hart doet. Dat laat hij zien in woord en daad.

Naast de gesprekken die plaatsvinden (waarbij ik nooit het gevoel heb gehad dat er op de klok werd gekeken) staat Rob per mail en telefonisch 24/7 voor je klaar voor vragen en opmerkingen. Hij houdt zich aan zijn beloftes en geeft mij echt het gevoel dat er iemand voor mij is.

 

Het was een intensief (zowel emotioneel als qua tijd), confronterend en niet altijd even makkelijk traject van vijf weken. In deze relatief korte periode heb ik mijzelf op een andere manier leren kennen en zijn we diep ingegaan op wie ik ben en waar bepaald gedrag bij mij vandaan komt. Deze inzichten vormden vervolgens de basis om te leren hoe ik mijn gedrag kan ombuigen en meer functioneel kan maken, zowel in privé als in werksituaties.

 

Er is mij vijf weken lang een spiegel voor gehouden en al na de eerste week ging ik anders tegen situaties, relaties en mijzelf aankijken. Het traject heeft mij geholpen zekerder te worden over mij als persoon en wat ik waard ben, situaties van "bovenaf" en neutraal leren te bekijken en Rob heeft mij handige (en makkelijk toepasbare) tips aangereikt die mij als persoon verrijken en sterker maken.

 

Ik ben er zeker van dat een ieder die ergens tegen aanloopt, gebaat is om met Rob in gesprek te gaan. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is wel dat het traject (vanwege de intensiteit en snelheid) met beide handen aangegrepen wordt en je niet bang bent om kritisch naar jezelf en je omgeving te kijken.

Rob, ik wil je ontzettend bedanken voor wat jij voor mij hebt gedaan en de inzichten die jij mij hebt gegeven.

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.